onsdag 21 september 2016

Måla på tapet skarvar

Innan man målar på tapet kan det vara bra att ta bort och spackla över tapetskarvarna, annars kommer de synas efter att du målat. Allt du vill veta om färg och målning. Om du behöver fler tips om målning , kolla här!


Har läst på olia ställen och frågat i olika färgaffärer. En del rekomenderar slipning av av tapetskarvar och andra inte? Vår steg-för-steg-guide visar hur du lyckas med din målning.

Fukta tapetskarvar som överlappar lister för att få dem att släppa lättare. Sätta upp vit tapet kant i kant klarar vi själva men krävs det massor med underarbete behöver vi nog hantverkarhjälp. Måla tapetskarvar - resultat? Glöm inte att kontrollera detta innan du börjar måla ! Har tapeten stora skarvar kan man använda en liten spackel till att skrapa ner dessa.


Visst kan man måla på tapet , men det är viktigt att den sitter bra för ett lyckat resultat. Vad gör jag om det är bubblor i tapeten ? I vissa fall kan vara bättre att måla.

När en tapetserad yta ska målas, måste du slipa ner tapetskarvar , riva bort . Det är enkelt att måla över tapeten. Lösa skarvar och hörn kan du limma fast med lite tapetklister. Innan man hänger upp sin nyinköpta tapet så är det ju lite förarbete som behövs. Målaren visar hur du spacklar en tapetserad vägg med perfekt resultat.


En lista på verktyg som används i filmen hittar du här: . Vår nya Tapetgrund är en riktig underlättare för den som ska måla över en tapet. Här hittar du råd och tips för hur du målar över tapet. Jag har hellre kvar synliga tapetskarvar än att man misslyckas med slipning.


Skär bort skarvarna och spackla över dom, slipa och sen måla. Slipa spacklet så att ytan blir jämn. Spackla över alla eventuella sprickor och ojämnheter.


Om man sen ska slipa och spackla alla tapet skarvar är en omdiskuterad fråga, jag tycker att det är bättre att måla på befintliga Skarvar än att slipa ner och . Jag gjorde misstaget att tro att jag kunde ta bort tapetskarvar , la ner massa timmar på det, och sen måla. Det bubblade och såg riktigt illa ut. Våra väggprodukter är snabbtorkande färger för målning inomhus på väggar av. När du ska måla över en tapet , slipa först ner eventuella tapetskarvar , om de är lösa kan du behöva limma fast dem med tapetklister.


Kontrollera att tapeten sitter.

Vad ska jag tänka på när jag vill måla väggar inomhus? Se till att underlaget är fast förankrat, lösa tapeter rivs bort, tapetskarvar flåsas bort. Ska man grunda med något speciellt när man ska måla på tapet ? Men gör du bara på rätt sätt så går de allra flesta tapeter att måla över. Att måla eller tapetsera ett rum själv behöver inte innebära en stor.


Att måla på en befintlig tapet är svårt, färglagret är mycket tunt och alla små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg