torsdag 22 september 2016

Mollyplugg belastning

Googlat men inte hittat nån fakta! Har två st såna här jag hängt upp på väggen: EXPEDIT Hylla - vit - IKEA Dessa sitter på en gipsvägg med . Motera hyllbeslag på gipsvägg - vilken plugg? Hur mycket belastning tål en gipsvägg?


Montera föremålet och fäst skruven igen.

Det finns några relaterade trådar här på forumet men jag har en mer specifik fråga. Plasma tv, fästa i gipsvägg? Hänga upp tums tv på gipsvägg ? Avstånd mellan molly i enkelgipsvägg?


Guide för plugg och skruv i olika material. Mollyplugg Belastning mollyplugg-belastning. Det är inte ovanligt att testerna genomförs med mer än dubbelt så hård belastning – utan att varken underlag eller fästanordning ger vika.

Brukar ju stå på dom vilken belastning dom klarar och jag har för mig att. Metallexpander ( mollyplugg ) går att beställa på Skånebeslag AB. Titta in på vår hemsida för att se vårt utbud av metallexpander . Så här får man ut gipsplugg ( mollyplugg ) ur gipsskivor.


En mollyplugg skall ju sitta i gips, Om prylen du vill sätta upp har Mskruv, så tål sannolikt inte en gipsskiva belastningen från den, oavsett . Per-Henrik visar en sk gipsexpander, även kallad mollyplugg. Det är en metallplugg som man använder när man vill fästa in saker i gipsväggar. Utmärkt för hög belastning i de flesta material. Då är en gipsexpander, mollyplugg eller metallexpander som de också kallas perfekt för dig - Kolla alltid om du . Max belastning (säkerhetsfaktor 3).


Exempel på belastningsdiagram . När jag satte upp lite andra prylar så testade jag både mollyplugg och en så kallad driva, så känns det som om att en mollyplugg är det mer . Passa på att besöka det nya kulturhuset på Kronoparken. Metallbena trekkes innover av skruen og danner en rosett på innsiden av . Dessa pluggar är avsedda för montage som ska klara hög belastning , som stora hyllor och ställ. Det blir godt drag utover også på denne (aksialt) og ikke bare belastning radielt.

Det er ganske vanlig å legge trepanel bak gipsplatene for slike . Hvor mye belastning tåler egentlig disse? Blir det for mye med en meter bred hylle . Om du ska sätta upp en hatthylla med mollyplugg ska det inte vara någon fara. Vi har gipsplater i nesten alle rom. Så länge du inte lägger något överdrivet tungt föremål på hyllan. Det står i bruksanvisningen at taket bør tåle en belastning på ca kg.


Jeg ville ikke brukt noe annet enn mollyplugg på gips om det er noe . Ang oppgitt belastning på mollypluggene på 70Kg, så er det vertikalt. Jeg syns faktisk det er du som er smålig for dette høres ut som en flott gave. Det er tross alt tanken som teller, og hva det kostet har jo ikke du .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg