onsdag 31 augusti 2016

Bygga uterum på plintar

Jag håller på att bygga ett uterum. Det är placerat längs två av husväggarna (L-format hus) och står på plintrader och en bärlina mot. Isolera golv i uterum som står på plintar.


Vi ska bygga en vinterträdgård Glasdörrar runt om sidor (troligen Willab Garden ) men med förstärkt stomme för vi vill ha ett tegeltak som . För enklare uterum är det vanligt att bygga ett träbjälklag på nedgrävda plintar.

Detta lämpar sig också bra om du behöver höja upp nivån på uterummet eller om. Bygghandeln en enkel broschyr från Träinformation som beskriver gjutning av plintar för uterum och altan. Ska man bygga uterum som ska vara inglasad av inglasning med enkelglas behöver. Jag planerar att bygga ett inglasat uterum på plintgrund. Planering av att bygga uterum kräver mycket arbete.


Och för att får det på bästa sätt finns här rå tips och en stegsguide för uterumsbygget. All matjord och gammalt grus schaktas bort till ca: 3mm under färdigt golv. Plintar sättes på plats och en filtduk rullas ut.

När golvramen lagts ut och noggrant . I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar , med plasttak över. Ett uterum på plintar över mark bygger man om till exempel husgrunden är hög eller om marken är sluttande. För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta . Du har nu lagt grunden till din altan. Vårt tips är att inte bygga för litet - ett uterum blir snabbt ett av husets mest uppskattade rum.


Till ett enkelt sommarrum kan det räcka med bjälklag på plintar. Hos Santex får du hjälp att bygga en bra grund till ditt nya uterum. Den allra enklaste formen av grund är ett träbjälklag på plintar och ett trallgolv. Ska du bygga uterum har vi allt från grun limträ, skjutdörrar, skjutfönster till isolertak och. Här är guiden du behöver för att bygga en egen altan som passar.


LÄS OCKSÅ: saker att tänka på vid byggandet av inglasat uterum. När du plintar är det viktigt att få till nivån rätt bra direkt. Placera plintarna i urgrävda. Beställningen görs per kvadratmeter och inte per plint.


Tips för dig som vill bygga ett uterum. Om du vill bygga altanen själv krävs det en hel del kunskap, händighet och.

Då måste man eventuellt gräva ut och gjuta plintar eller, i vissa fall, lägga plattor. I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Metoden används vid grundläggning av mindre byggnader. Det gör man oavsett vilken typ av mark man ska bygga på. Här får du hjälp att bygga en carport,.


När du väljer att bygga med trä, väljer du ett naturligt. Här skapar du ditt tak över uterum. Börja med Välja utförande, storlek. När du bestämt tak över uterumstyp, titta på Perspektiv eller 3D-vy, skriv.


Ett trädäck billigt och enkelt att bygga ett trädäck i markhöjd. I höst går vi i planer på att bygga uterum , det blir väl en jätte bra 40. När vi gjorde vårt uterum byggde vi på befintlig altan,den står på plintar. Och tänk på att bygga en rejäl konstruktion samt vara noggrann och inte snåla med ytan på altanen.


Vad behövs utöver själva trallvirket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg