måndag 15 augusti 2016

Får man tvätta bilen på garageuppfarten

Man kan visst tvätta bilen på garageuppfarten ! Det här är närmast propaganda från okunniga miljölobbyister baserat på tyckande, känslor . Men avråder från tvätt gör man från myndighetshåll. Om du tvättar din bil på gatan eller garageuppfarten rinner tvättvattnet och smuts från . Många väljer fortfarande att tvätta sin bil på garageuppfarten.

Däremot får man spola av sin bil från lera, grus och damm med enbart vatten, . En biltvätt hemma på garageuppfarten kan orsaka utsläpp av kemikalier som är skadliga för miljön. När du skall tvätta bilen är det därför bra om . Om du ska tvätta bilen är det bästa alternativet att välja en tvätthall. Tvättar du bilen på garageuppfarten eller på gatan så rinner tvättvattnet orenat till närmaste.


Varför får du inte tvätta bilen på garageuppfarten ? Två av tre svenskar tvättar bilen hemma – något som inte är bra för miljön. Så här ska bilen tvättas – i en biltvätt.

I bilens smuts finns tungmetaller och olja som – om du tvättar bilen på garageuppfarten – åker rakt ned i . I många av landets kommuner får man inte tvätta bilen på uppfarten eller. Att tvätta bilen hemma på garageuppfarten kan få rättsligt efterspel. Men ibland kan det vara att vi själva är ute och ser någon.


Trots att det inte är tillåtet att tvätta bilen på garageuppfarten är det vanligt. Miljöförvaltningen i Borås ser stora problem med att kemikalier. När du tvättar bilen på en biltvätt renas vattnet först i en oljeavskiljare och. Läs mer här om vad som gäller för att starta och driva en miljöfarlig . Men du bör inte tvätta bilen direkt på gatan eller garageuppfarten. Här kan du ofta både välja maskintvätt eller tvätta själv för hand.


Inget generellt förbud men enskild person kan få förbud. Det är miljön som får ta kostnaden. Du får inte tvätta din bil på garageuppfarten , det står i miljöbalken.


Men vi rekommenderar att man ska tvätta bilen i en biltvätt eller en . Av dem svarade procent av man är för ett förbud mot biltvätt på gatan. Får man tvätta sin bil på garageuppfarten i Ljungby? Dessa brunnar är inte anslutna till någon oljeavskiljare, reningsverk eller .

Sämst ur miljösynpunkt är att tvätta bilen på gatan eller garageuppfarten. Då är risken stor att det smutsiga tvättvattnet rinner orenat rakt ut i . Nej, du får inte tvätta bilen på gatan - tvättvattnet räknas som orenat. Många bilägare väljer att tvätta sina bilar på garageuppfarten , gården eller p-platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg