fredag 26 augusti 2016

Kapillärbrytande material

Vad är kapillärbrytande material för något och vilket material rekommenderar du? En husgrund bör ha två olika delar som skyddar grunden mot fukt. Ett dränerande skikt och ett kapillärbrytande skik.


Vid val av material till det kapillärbrytande skiktet, utgår man ifrån att en vattenyta kan komma att stå i dess underkant. Ett kapillärbrytande skikt kan vara ett särskilt material som uppnår sin brytande förmåga genom att vara tätt (t ex luftspaltbildande plastmatta på en källarvägg) .

Han rådde mig att ändra lutningen FRÅN huset istället och ersätta matjord med kapillärbrytande material. Fast inte ska jag väl göra både och? Materialet under platta på mark. Ingen makadam eller tvättad singel under platta.


Platta på mark består av en platta. Dränerande och kapillärbrytande skikt läggs ut och packas väl. För att få bort kvarvarande föroreningar av mindre korn (silt) och organiskt material , vilka bland annat försämrar de kapillärbrytande.

Om du väljer du att tjälisolera behöver du inte lika mycket dränerade material under. En grund ska ha ett dränerande skikt och ett kapillärbrytande skikt. Därför bör man inte lita till enbart ett skyddande skikt.


En kombination av värmeisolering och makadam är nödvändig. En väl fungerande dränering består av dränerande och kapillärbrytande material exempelvis makadam samt isolerskivor och dräneringsledningar. Makadam används som icke tjälskjutande och kapillärbrytande material under betongplattor. Termen makadam används även om en speciell metod att bygga . Avstå från cellplast i grunden, ett relativt obeprövat material. Vid platta på mark är en val utförd dränering med kapillärbrytande material extra viktigt.


Emellertid är det viktigt att det grova materialet inte är ”förorenat” med finkornigt material , vilket kan minska eller spoliera den kapillärbrytande effekten. Det är då viktigt att det grova materialet inte är ”förorenat” med finkornigt material , vilket kan minska eller spoliera den kapillärbrytande effekten. RAD 6: REGEL: Lägg alltid ett kapillärbrytande lager eller material under ett golv på mark. Undantag l: Vattentät eller helt fuktokänslig konstruktion. Kapillärbrytande organiska material.


Förutom Lecakulor, vet någon något bra . Aggressivitet mot andra material.

Värdena för koldioxidutsläpp (CO )per kg producerat material är hämtade från österrikiska. Det är ett kapillärbrytande och dränerande material , med en hyfsad . Vid underlag av icke homogena underlag, trä, ej kapillärbrytande material läggs en plastfolie ut innan gjutningen påbörjas. Underlaget ska vara rent och fritt . Vi träffas hemma hos er för att gå igenom ert hus behov därefter tar vi fram ett förslag med önskat kapillärbrytande material för just din dränering . Konstruktionens utformning och val av material för skivbärande reglar ska vara. Används kring täckdikesrör och för att hindra vatten från att stiga.


Rörgravsfyllning som resterande fyllning. Dränering, kapillärbrytande material , marklutning från byggnaden, . Så sker för material i kontakt med mark. En betongplatta måste skyddas från det vatten som kan sugas upp underifrån.


Detta sker genom kapillärbrytande skikt t . De viktigaste och mest efterfrågade är låg vikt, hög bärighet, dränerande, isolerande och kapillärbrytande förmåga. Ett material du kan lita på, som löser många .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg