tisdag 12 september 2017

Måla bruna fönster vita invändigt

Huset har en tillbyggnad från 70-talet med bruna fönster och brun. Hur förbehandla mörkbruna snickerier innan. Att måla mörka fönster vita.


Då gällde tydligen fortfarande mörkbruna fönster. Utsida är alltså fortfarande brun. Ska ge mig på att måla våra bruna fönster utvändigt men kommer inte ihåg vad dom sa på färgaffären.

Ska jag grundmåla med vit grundfärg . Lov att måla bruna fönsterkarmar vita i hyresrätt? Nån som målat bruna lister vita ? Efter att grundfärgen torkat målades med vit snickerifärg. Så en insats som är betydligt billigare är att måla om de bruna träpartierna till vitt. De är inte speciellt stora och dessutom är de bruna , sådana som de var på. Nu till min fråga: går det att måla sådana fönster vita eller kommer.


Kanske stör de inte utvändigt, men invändigt tycker jag itne att de är så snygga.

Måla fönsterfoder invändigt ? Har nån av er erfarenhet av att måla fönsterkarmar? Helst skulle jag vilja ha vita fönsterkarmar. Så här ser våra fönster ut just nu. Alltså varför skulle det vara trendigt med bruna fönsterkarmar på 80-talet?


Dags att måla fönster och snickerier? Var noga med förarbetet och välj rätt typ av färg. Få fler värdefulla tips och råd för målning utomhus hos Alcro Färg. Få din dörr att smälta in eller sticka ut med hjälp av färg.


Under våren och sommaren är det hög tid för att måla om utomhus. Om du planerar att måla om är det alltid den. Invändigt har bibehållen linoljefärg spår. Särskilt märkbart är det med vit färg.


Här hittar du inspiration och inredningsidéer till ditt hem för bruna fönster. Tror du att det blir bra att måla över med en bruten vit färg? Jag har sett en del ( få) äldre hus med helt igenom bruna fönster till en putsad gul, beige fasa tex . Om teakdörrarna från 60-talet är för mörka så är det frestande att måla dem ljusa.


Men läs då först hur du målar trä som är oljebehandlat så att resultatet blir bra.

En del tvekar inte att måla brunt till blått eller vitt, sätta in takkupor och bygga verandor. De har bytt fönster och satt dit vita stuprännor. Flera har ersatt de bruna fönstren med vita och några hus har blivit betydligt större när . När du sedan slipat bordet så kan du istället för olja, använda en vit golvsåpa.


Silikatfärg är ju en himla bra färg för just pust och betong både invändigt och utvändigt, men. Förmågan att motstå kondens inuti eller på insidan av ett fönster kan provas . Du kan dessutom välja att få dina fönster obehandlade. Classic Alu Collection är tolv utvalda kulörer till . Om du vill ha 2-färgs målning i kombination med spröjs bör du välja dubbla spröjsar (både ut- och insida) för att matcha kulörerna. Insidan av våra vita fönster målas med ett tvåkomponentsystem, vilket ger fin lyster. Vi pratar alltså om detaljer som vita lister, fönster , dörrar, foder och även tak.


Detaljer som fönster , dörrar och foder kan du måla i önskad kulör. Vissa grå är neutrala, andra är kalla eller mer blågrå, några är mer bruna och varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg