måndag 25 september 2017

Konstruksjon av trekanter oppgaver

Når du skal konstruere trekanter må du alltid tegne en hjelpefigur først. På denne hjelpefiguren skal du føre på alle opplysninger. Deretter utvider du den til en firkant.


Du må alltid tegne en hjelpefigur først, akkurat slik du har gjort når du har konstruert trekanter. Hvor stor er summen av alle vinklene i en trekant ?

Det enkleste vi kan konstruere med en passer, er en sirkel. Her er en konstruksjon av en trekant. Vi starter med å kon struere en . Dersom to av sidene i en trekant er like lange er trekanten likebeint.


AC og BC markere at disse sidene er . Her finner du nivådelte oppgaver knyttet til konstruksjon. Kan du konstruere en gitt trekant dersom du har disse opplysningene? Det betyr at du også kan konstruere trekanter og firkanter og andre figurer.

Firkanter er figurer med fire sider og fire hjørner. Vi setter navn på sidene på samme måte som hos trekanter , altså . Viser konstruksjon av en trekant med vinkel på grader og konstruksjon av parallell for å finne. Grunnleggende gjennomgang av konstruksjon av trekanter og firkanter for trinn. Vi konstruerer firkanter - oppgave 5. Konstruksjon av trekanter - oppgave 5. Matematikk 1- tallære og geometri - løsningsforslag til oppgave 1 s. AED er en likebeint trekant siden den har to vinkler som er like store:. Valgte å konstruere den parallell linja ved å konstruere et parallellogram med sider lik AB.


Arealet av trekant ABC skal være. Setningen gjelder for en rettvinklet trekant og er følgende:. Mellomproporsjonalen kan også brukes til å konstruere lengden av. Kunne konstruere vinkler på 60o og 90o og halvere disse.


Skriftlige og muntlige oppgaver. Hvordan finne høyden i en trekant eller avstan. Ukjent vinkel oppgave (med algebra) . Lagre figuren i mappen din med navnet ”Kursark – oppgave 2”.

Cabri kursark – navn på trekanter , konstruksjon av 60º og 90º vinkel. Mangekant, For å tegne trekant , firkant m. Til slutt i hvert kapittel er det oppgaver fra et bestemt fylke eller land. Oppgaver - Speiling, rotasjon og forskyvning. Enten vi skal tegne eller konstruere trekanter , trenger vi en hjelpefigur. For å gjøre dette mer krevende gir man oppgaver som lag et kvadrat, rektangel.


Du skal konstruere en trekant ABC der. Eksperimentere med enkle geometriske former i konstruksjon. Gruppene legger fram hva de hadde planlagt og reflekterer over oppgave de har utført. Bruk mangekantfunksjonen og tegn en trekant i GeoGebra.


I denne artikkelen skal vi se på oppgaver som er utviklet for å teste hvilket mestringsnivå elevene. Trekanten som stabil konstruksjon og forbandt legging av teglstein. Likebenet trekant : SBA SAB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg