tisdag 5 september 2017

Måla med linoljefärg

Om någon i färgaffären försöker smälla i dig att det är svårt att måla med linoljefärg så tro inte honom eller henne! Men tekniken skiljer sig en del från att måla . Tricket är att måla tunna lager. Linoljefärg har en hög pigmenthalt och täcker bra även i tunna.


Färgen rekommenderas speciellt till äldre hus och för tidigare . Men resultatet blir vackrare, håller längre och doftar gott!

Vi tipsar om penslar, rätt temperatur . Den är dryg, åldras vackert och är lätt att underhålla. Du kan måla på trä, sten, puts och metall. När du målar med linoljefärg kan du enkelt förvara penslarna i linolja – då behöver du inte ens tvätta ur den mellan varven. Bra, handgjorda penslar med . En video om hur man målar antikvit linoljefärg på nya snickerier inomhus.


Man får en vacker snickerifärg. När du ska måla med linoljefärg ska du använda dig av en anstrykare för att lägga på färgen, anstrykaren kan hålla färgen bra . Målning med linoljefärg utomhus kräver kunskap och erfarenhet och färgen appliceras alltid i ett tunt och jämnt lager.

Viktigt är att följa angivna torktider. Efter första strykningen skall fortfarande underlaget synas tydligt. Jag läser dock i Gysinges katalog om målning med linoljefärg utomhus att det bästa är att måla under perioden maj-aug.


Ottosson linoljefärg Köpenhamnsgrön är en mörkgrön kulör som är mycket populär till målning av snickerier, detaljer, möbler, dörrar, fönster m. Vår linoljefärg består av en kallpressad kokt linolja och äkta färgpigment. Generellt för linoljefärg gäller att man ska måla varje skikt tunt. Under en kväll lär vi oss massor om linoljefärg , historia, materiallära och praktiska övningar.


Vi kommer att arbeta med med produkter för ut och . Jag har läst allt jag kommit över om färg och linoljefärg. Så varför är det då så få människor som målar med linoljefärg ? LINOLJEFÄRG FÖR SEKELSKIFTESSNICKERIER - ATT MÅLA MED LINOLJA. Fredag och jag har glidit över på lite mer lyxig . På Gysinge Byggnadsvård skriver man på sin hemsida att det fungerar att måla med linoljefärg på plastfärg men att det inte kommer att ge . Grundning: Späd färgen med balsamterpentin.


Alkydfärg bildar en tjock och slät yta som jämnar ut underlagets struktur. Att måla över äldre färgtyper med moderna. Måla om träfasaden utomhus med linoljefärg.


Här får du värdefulla tips om vad du behöver tänka på när du ska måla en träfasad med linoljefärg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg