torsdag 28 september 2017

Rettvinklet trekant areal

Se på bildet mens du leser denne teksten. En rettvinklet trekant er halvparten av et rektangel. Et rektangel har areal lik lengde ganger bredde. Areal av en rettvinklet trekant.


For å forstå trekantens areal , er det viktig å forstå rektangelets areal. Fagstoff: Vi kan lage en generell formel for arealet av en trekant når vi.

Definisjon og måleenheter for areal. Når man beregner arealet på en rettvinklet trekant uten å kjenne til. Ut fra formelen for utregning av en trekants areal , som er vist øverst på . Trekant kalkulator beregne og finne: vinkler, sider, areal av alle typer en trekanter.


Beregning: rettvinklet trekant , ensidig trekant , likesidet trekant og likesidet . Hvordan regne arealet av en rettvinklet trekant ? Det er vanlig å merke hjørnene i en trekant med store bokstaver, og sidene med. Illustrasjon av kateter og hypotenus i rettvinklet trekant. Ved utregning av areal av en trekant tar man utgangspunkt i formelen.

En trekant der en av vinklene er 90°, kaller vi en rettvinklet trekant. Når vi regner areal av trekant må vi alltid huske på å dividere med 2. Høyden står alltid vinkelrett på grunnlinjen. Hvis ikke får vi arealet av en firkant. På katetene og hypotenusen i en rettvinklet trekant er det tegnet halvsirkler.


Bruk figuren og flytt på punkt A og B. Størrelsen på arealene a, b og c vil endre seg. Forklare oppbygginga av mål for leng areal og volum og berekne omkrins,. Oppgavene kan være å lage en rettvinklet trekant , en likesidet trekant , en trekant. Vi finner arealet av en rettvinklet trekant ved å gange de to katetene med . Pytagoras med hensyn på hypotenus, Rettvinklet trekant. Lag en figur med mer enn åtte sider som har samme areal som figuren i oppgave 2. Sidene i en rettvinklet trekant utgjør diameterne i hver sin.


Et kongruent tall er et tall som kan opptre som arealet av en rettvinklet trekant , der lengden på sidene i trekanten er . I en rettvinklet trekant er én av vinklene 90°. Hvor lang er den lengste siden i en rettvinklet trekant med areal 4og omkrets. Tre punkter er merket av på hver av sidene i . Gitt et parallellogram, kan vi konstruere et rektangel med samme areal.


Gitt en rettvinklet trekant , kan vi konstruere et rektangel med dobbelt så stort areal.

Overflaten av en terning blir summen av de seks kvadratenes areal : O = 6a 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg