fredag 8 september 2017

Grundmåla gipsvägg

Hej Har satt helt nytt gips i ett sovrum. Spacklat skarvarna med pappremsa. Ska nu måla med nordsjövit på väggar . Ger grundfärgen något extra inomhus?


Måste man verkligen grundmåla vägg ? Här finner du tips, råd och inspiration för målning av nya gipsväggar inomhus.

Oavsett vilken ytbehandling du väljer bör du grunda hela vägg - eller takytan med. För att undvika fläckar i den färdiga ytan måste man alltid grundmåla först. Täta vinkeln mellan tak och vägg med Latexfog vid behov.


Tak: Oftast behövs ingen grundmålning men starkt sugande ytor som. Hos oss får du värdefulla tips och goda råd för ett lyckat resultat. Läs mer och upptäck din nya favoritkulör hos Alcro Färg. Här hittar du bra tips och beskrivning på hur du målar om redan målade väggar inomhus samt material och verktyg du behöver.


Nackdelarna är väl att de suger en del och att grundmålning därför är viktigt.

Men annar är det väl just på gipsskivorna man målar? Du kan spara mycket pengar på att måla själv i stället för att anlita proffs, men se till att göra det ordentligt – här får du en guide över fem misstag man bör . Unsubscribe from BAUHAUSSverige? Gör det själv - Måla väggar. Sedan är det dags att grundmåla.


Om du målar en vägg , tänk på att tak, lister, karmar och dörrar som är slitna kommer. När du målar, tänk på att grundmåla spacklade ytor ett varv och låt torka. Men frågan är om man behöver grundmåla ? Grundfärg använder du helst på omålade ytor på väggar och tak.


Anledningen till att det är bra att grundmåla med grundfärg är att underlagets yta inte suger åt . Grundmåla med t ex Alcro Panelgrund. Kalklitir kalkfärg för vägg och möbler. Att förbereda en målad vägg.


Om det sedan finns behov för det så kan du grundmåla eller förlimma väggen med en pensel eller roller innan du påbörjar . Det är alltid klokt att grundmåla först, gärna med lättspädd färg. Om du ska laga ett hål i en vägg som är klädd med glasfiberväv eller en . Emulsionsfärgen kan du måla på de flesta ytor såsom gips , väv, papper, puts, trä, betong – och till och med plastfärgsmålade ytor.

När det kommer till kritan så är det ganska lätt – och väldigt roligt – att sätta upp tapeter. Bit för bit ser du hur ditt nya rum växer fram. Vi valde x-strokes tekniken till vår vägg.


Färgen är övermålningsbar efter. Alla sugande ytor - hit räknas spackel, ny gips m. Vi rekommenderar alltid att du grundmålar i detta fall. Hur målar man då med Auro vägg - och takfärg?


Namn, GRUNDFÄRG BECKERS VIT 10L. Rolla sedan två gånger med Våtrumstäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg