måndag 11 september 2017

Våtromsnormen fall til sluk

Tilstrekkelig fall på gulv i våtrom vil være 1:5 minimum m ut fra sluket. Lekkasjevann skal kunne renne til sluk fra ethvert sted i våtrommet. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Fagrådet for våtrom er positive til den nye forskriften. Planlegging av fall med store flisformater.


Del 1: Krav, utmåling og kontroll.

Sekretariatsleder i Byggkeramikkforeningen. I våtrom er det viktig at vannet . Da vi snakket om dette og fall til sluk , sa han at han skulle slipe fall. Kravet til fall til sluk på våtrom er ufravikelig. Det er krav om fall til sluk på ba- deromsgolv.


Ifølge veiledningen til TEK 1 er en preakseptert løsning for våtrom at gulvet. Da kan man velge den andre preaksepterte løsningen med fall på gulvet . Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom 614. Et bad skal ha sluk , og tilstrekkelig fall mot sluket på de deler av badet hvor gulvet.

Del 3: Slukrister og hjørnesluk. Her ser du hvordan du bygger baderomsgulv ved hjelp av flytende, selvutjevnende avrettingsmasse. Historiene om tiltalende våtrom som senere viste seg å være rene. Dårlige løsninger er da blant annet plassering av sluk i forhold til fall , sånn . For vaskerom er fall -kravet satt til minimum 1:1på hele gulvet.


For våtrom må minst én av følgende preaksepterte ytelser være oppfylt: a. Byggebransjens våtromsnorm har gjort endringer i BVN-blad 30. Fall til sluk på hele gulvet, minimum 1:100. Gulvet avgrenses av en oppkant med . Sagt på en annen måte: Det skal være fall til sluk. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å. I rom som ikke har sluk og vanntett gulv, skal vanninstallasjoner ha . Våtrom og rom med vanninstallasjoner. Hvis hans rapport sier at HELE badet ellers er innenfor våtromsnormen , har jeg ville droppet hele . I dag bygges de aller fleste bad med vanntette gulv og fall til sluk , med . Vanlig boligsluk som monteres midt i dusjen eller med fall til sluket fra alle.


Ifølge kravene i Teknisk forskrift skal det være sluk i våtroba . Oppbygging av våtrom med Protan membran montert under påstøp på.

Vannskader i våtrom er et økende problem. De fleste skader skyldes utettheter rundt gjennomføringer i gulv og vegg samt manglende fall til sluk. I dag skal alle nye bad ha fall til sluk , membran og rør-i-rør-systemer som skal forhindre vannskader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg