fredag 1 september 2017

Måla över linoljefärg med alkyd

Tänker skrapa bort alla färglagren på ett årigt gammalt trähus för att därefter måla igen Huset har förmodligen målats med linoljefärg. Linoljefärg , alkyd eller täcklasyr på knutar? De kan alla målas över linoljefärg också, men bara om det är rå linolja eller . Alkyd - och linoljefärg känns igen på:.


Vanligtvis förknippar man linoljefärg med målning på trä.

När det gäller alkydfärger går de att måla över med annan alkyd och linolja. Du målar vanligtvis totalt tre strykningar med vår linoljefärg. Det går åt liter alkydfärg till tre strykningar på fönster. Dags att måla fasaden – men med vad? Kan målas på nytt och tidigare målat trä, ska dock inte målas på akrylat-, slam- eller linoljefärg.


Vilken sorts färg är huset målat med? Alkydfärg bildar en tjock och slät yta som jämnar. Ska du måla golvet i tvättstugan bör du se till att färgen står emot vatten och helst en.

Köksluckor blir mycket fina om du målar dem med en halv blank alkydfärg. Måla om träfasad med akrylatfärg? Det går att måla akrylatfärg på alkydfärg , om man vill. Undantag är slamfärg som går att måla över med annan färg.


Man kan alltså måla alkydoljefärg på gammal linoljefärg och också tvärtom. Se över fasadens kondition och planera arbetet. Om du ska måla med linoljefärg rekommenderar vi att du pratar med en Fasadexpert för att späda den rätt. När du ska måla om dina träfasader behöver du bara tänka på en sak – var noggrann när. Ingår i Riksantikvarieämbetets förteckning över rekommenderad linoljefärg.


Om du vill måla på gammalt traditionellt vis är det linoljefärg du ska måla med. Består av en kombination av bindemedel, vanligen alkyd och akrylat vilket ger . En yta som tidigare målats med linoljefärg bör målas om med linoljefärg. Man bör därför undvika att måla om ofta och tjockt med latexfärg.


Du kan måla med linoljefärg på alla fast sittande moderna färgtyper, utan att skrapa bort färgen, men. Svep över ytan med ett fint sandpapper i träets riktning. Allt du behöver veta när du ska måla om din fasad.


Panel tidigare målad med alkyd - eller linoljefärg.

De vanligaste bindemedlen för platsmålning av trä är akrylat, alkyd , linolja och råg-. Att måla med linoljefärg är inte – som många tror – särskilt svårt. Järnmönjan behöver inte målas över annat än om man önskar en annan kulör.


Att olja innan man målar med oljefärg är däremot inga problem. Min pappa oljade sitt hus väldigt grundligt innan han målade med alkydfärg. När du målar med linoljefärg bör du unna dig bra penslar. Använd inte roller då du då inte kommer att kunna stryka ut färgen så tunt som krävs.


Många har en uppfattning om att det är svårt att måla med linoljefärg - vilket inte stämmer. Gör så här när du målar med alkydfärg på obehandlat trä utomhus:. Vi har återförsäljare över hela Sverige!


Falu Rödfärg Träfasad är en. Eller ska man helt enkelt måla med linoljefärg ? Och när man målar över vattenlinjen med alkyd oljefärg, ska man då använda någon bra .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg